Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ona

Jego mieszanego koloru oczy
infantylny śmiech, delikatny dotyk
perwersyjny świat niedostępny nikomu
do którego kluczem była Ona,
młoda i tak bardzo zagubiona.

I czemu chce do Ciebie biec
mimo, że wie jak jesteś daleko?
Dlaczego, kiedy łapiesz ją za rękę
ma dreszcze i w dnia codziennym biegu,
pamięta każdy szczegół waszych spotkań?

W trwałej kompozycja zamyka o tobie wspomnienie,
raduje jej się serce będąc bliżej ciebie.
Sprawiłeś, że odnalazła miejsce na tym świecie,
niczym najjaśniejsza gwiazda wśród innych na niebie.
Codziennie pokornie Pana Boga prosi
o dożywotnie ustąpienie pierwszeństwa tej miłości.

18 386 wyświetleń
137 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!