Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie takie stare lustro

Jego jedynym przyjacielem
jest pies
pies

- jakie to smutne -

Nie człowiek
który zrozumie i doradzi
ale kundel o doświadczonych oczach
papieros z kawą w dymu smudze
na pożółkłym obrusie

Niekiedy patrzą na niego
Maryja i Józef spokojni tacy z dzieckiem
płowiejąc na płótnie

Ta kawalerka to sześcian gomułkowski
z dolnej półki
mała kuchenka w przedpokoju
z bulgoczącą wodą
na chińską zupkę...

127 803 wyświetlenia
1426 tekstów
95 obserwujących
  • zatopiony.wrak.

    9 June 2019, 19:01

    marka
    niezmiennie zachwycasz

    widuję tysiące takich historii, jedna z nich toczy się nad moją głową

  • Polna

    29 April 2019, 11:50

    Podoba mi się

  • 29 April 2019, 10:04

    czytając Twoje obrazy, wielu może odzyskać wzrok

    i za to Ci dziękuję

  • Naja

    29 April 2019, 08:32

    Dobrze, że jest pies.
    Wielu takiej przyjaźni nie ma...

  • fyrfle

    29 April 2019, 06:57

    Kuchnia ślepa...