Menu
Gildia Pióra na Patronite

Introwertyk

Jedyny ciężar, jaki zrzuciłabym
na Twe niezależne ramiona,
to nieme łzy, i pętla żalu.

Każda miłość rzeźbi w duszy
własne znamiona,
jeśli chcesz, to dalej maluj
raniące zdania, milczące frazy
czubkiem języka, i ust skrawkiem.

I nie przejmuj się, że
z taką namiętnością cedzę słowa
- niekiedy tak jest
łatwiej…

9526 wyświetleń
114 tekstów
83 obserwujących
  • 14 October 2011, 17:18

    Dzięki. :)

  • Nutricia

    14 October 2011, 10:52

    No No - Pięknie :)

  • 13 October 2011, 13:45

    Dziękuję Marie, że zatrzymałaś się na chwilę przy tym wierszu. :)

  • Papillondenuit

    12 October 2011, 23:28

    i znów poruszyłaś...