Menu
Gildia Pióra na Patronite

SZLACHETNA PACZKA

Jednym słowem trudno opisać,
kim jest mały człowiek?
Trudno myślą ogarnąć,
skąd takie Szlachetne Serce?

Darczyńca staje się Aniołem,
Jak trudno poprosić o pomoc?!
Gdy do śmiechu nie jest wcale.
Wystarczy Dobroduszna Dłoń.

Nic tak nie ukoi w życia mozole,
jak Dobry Czyn w Weekend Grudniowy.
W ten czas żadne serca nie są puste,
Świat chłonie Czar Cudów!

Darczyńca jest Siostrą i Bratem.
W trudzie powszedniego dnia.
Jego Moc czyni Cuda i sen
zamienia w Radość Serc...

Obu Stron

92 574 wyświetlenia
879 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!