Menu
Gildia Pióra na Patronite

To tylko jedna noc

Jedna noc
Jedna dobra noc
Jeden błąd

Jak drzewo
Zapuszcza korzenie
Jak drzewo
Wydaje owoce

Słowa
Spadają na białe karty ciszy
Nie krzyczą
Niedojrzałe
Szepczą

Że miłość zakwitła za szybko
Że zdławi ją chłód poranka

Prawda –
Rzucił księżyc cierpko

Ale rankiem
Zobaczyli wszyscy
Źdźbło miłości
Wydało puste nasienie

Owoce spadły
Zapomniane
Ogrodnik odszedł
Został barmanem w nocnym barze

11 864 wyświetlenia
100 tekstów
13 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!