Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życie i Śmierć

Jedna chwila, by pomyśleć, wszystko naprawić,
Spełnić marzenia, życiem się bawić.
Ta chwila minęła, nic nie zostało,
Nie ma już marzeń i szczęścia też mało.
Życie i Śmierć - ostatni przyjaciele,
Im też już nie wierzysz - kłamią zbyt wiele.
Ten pierwszy jak wróg Twój się zachowuje,
Ty go ratujesz, on Cię rujnuje.
Tego drugiego prawie nikt nie lubi,
Bo w najgorszym momencie dobrych ludzi gubi.
Śmierć jest wrogiem Życia - wielu tak powie,
Lecz oni chyba są ze sobą w zmowie.

13 391 wyświetleń
74 teksty
3 obserwujących
  • krysta

    25 March 2015, 15:45

    zatrzymuje treścią...
    pozdrawiam Weroniko :)