Menu
Gildia Pióra na Patronite

jazda

jechałam z księżycem przy jego pełni
na wschód
tak bardzo na wschód...
tylko na wschód...
auto grało idealnie dobrze
zamarzyłam basami - do Kogoś
po Kogoś

meandry ulic
przyspieszenia i hamowania
fala zielonych świateł
księżyc wiszący na niebie -
oświetlający myśli wszelakie
materiały i jego brzegi -
zaraz obok... ciepła skóra...

jedynka
dwójka
trójka
czwórka
panujemy nad miastem
piątka - przeciążenie...
szóstka... autostrada myśli... myśli też…

teraz, 8.02.2020, 23.00

33 771 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących
  • Monika M.

    9 February 2020, 20:23

    Wspólne podróżowanie otwiera nowe przestrzenie. Dla myśli również:).

    od yestem
  • 9 February 2020, 15:54

    Hmm, jak nie toperz, to już nie wiem, co... może dźwiedź? :)
    Na autostradzie myśli przecinają się... bezkolizyjnie. :))

  • Monika M.

    9 February 2020, 08:14

    Hmm... ale tu wcale nie o prędkość chodzi, znaczy "jeździ"!:):)

    od yestem
  • 9 February 2020, 00:54

    Uważaj, fotoradar, zaczajony paparazzi tylko czeka...
    NITRO... wciska w fotel... jesteś szybsza od migawki. :)
    Szatan, nie kobieta.
    Fajne. ! :))