Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przelana szklanka

Jaszczur nocny
zawijas czarnouliczny
plądrownik porzuconej ciszy
zapada się w sobie

Jednak tonie
jest mu coraz trudniej
żyć w tępym świecie
obłudy reklamowej

Na klęczkach
z puchnącym różańcem
przed wyborami
zagarnia wściekłą rzeczywistość
nerwowymi tikami

Słoń unosi trąbę
choć nie jest mu łatwo
krzywy partyjny zgryz
wystrzelił nieelegancko

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!