Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ruda kora policzka jesieni

Jasny płaszcz
spłoszył wypłowiały park
w wijącym się strumyku
zszyty blaskiem
popielatego westchnienia

Rysowałaś się nieśmiałym
wzrokiem
kawowym krokiem
uśmiechem
za którym puszczałem
kaczki po wodzie

Radośnie podawałaś kamienie
liżąc świat wzrokiem
w sercu jesień
czy było pięknie
-?-
nie wiem, ale
dzieliliśmy się stalowymi snami
rzeczywistości.

marka

127 936 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Nutka67

    27 January 2011, 22:15

    Ładne to, jakby zapraszające na spacer...

  • Myffa90

    27 January 2011, 14:25

    Jaki to kawowy krok?
    Piwny krok bym zrozumiała, bo taki stan mi znany :)
    Hm, a może skoro kawa pobudza, to to jest szybki, odważny krok? Chociaż, czy moja interpretacja pasowałaby do całości, nie wiem.