Menu
Gildia Pióra na Patronite

Świt

Jasne oczy
Zepsuta słodycz
Przedsionek cierpienia
Pełnia zniewolenia

Utraciłam wolność myśli,
Zaplątana w sieci spojrzeń,
W końcu lekko po mnie przyszli
Znowu wszystko będzie obce

Rozorałam swoje rany
Pewna słodkiej, ciężkiej winy
Świt znów prosto mnie pokonał
Zabrał wszystkie moje siły

Teraz naga prawda płonie
Z źrenic ostro mi wyziera
Łamie mnie nie trudno wcale
Oddech łzami mi zabiera

Oczy ciemne
Wszystko blednie
Cierpienie rozprasza
Światła dobra wygasza

21 548 wyświetleń
318 tekstów
8 obserwujących
  • RudaDusza

    8 July 2014, 15:42

    Zapraszam! :)

  • RudaDusza

    8 July 2014, 15:33

    Wiem. Ale lubię wychodzić na przeciw życzeniom zawartym w opiniach ludzi, którym się chciało naskrobać kilka słów pod moim testem. Niewielu jest takich ;)

  • RudaDusza

    8 July 2014, 15:29

    A.a. no tak, moje piękne zrozumienie czyichś słów ;]
    Wiersze piszę na szybko, ale okej, bez rymów dokładnych następny, obiecuję :D

  • RudaDusza

    8 July 2014, 15:22

    Mhm, fakt, pierwsza zwrotka jest trochę tylko dla "rozpoczęcia"...
    Nie lubię dokładnych rymów. Za bardzo mi częstochowią wiersz :P Ale obiecuję się postarać napisać coś z dokładnymi rymami ;]
    Również pozdrawiam ;)