Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dywan ze zmarszczkami na czole

Jaś zaciska zęby
uderza w dywan na trzepaku
z którego wypadają roztocza
na pożarcie wiatru

Jasio ma dzieciństwo gorzkie
i patrzy na okno co chwilę
a z okna przygląda się mu matka
przepitą twarzą z wielkim limem

W domu melina i przemoc
stąd Jaś tak się wyżywa
całą nienawiść zostawia w dywanie
który z bólu się zwija

Chłopak ma znoszony golf
a matka w oknie pali papierosa
na niebie wiruje stado wron
bo to podła - roku - pora

127 936 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • fyrfle

    13 October 2015, 22:24

    Wielki Wiersz - jakie lubię. Zyciowy z życia jakie istnieje w nas, przez nas, a od kogo ten dar?

  • awatar

    15 April 2014, 16:14

    dobry, wydeptany dywan
    pozdr.

  • RozaR

    20 March 2014, 22:38

    Podoba mi się - przebija pozostałe teksty - jednak margines to tylko kwestia statystyki - te parę procent jest i już .