Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zwykły obraz bez poezji

Jan Kowalski
je ogórkową
w talerzu nawet jego odbicie
nie pływa
zabielona rzeczywistość
z której wystaje wołowa kość

Odstawia miskę
z wypadającą łyżką
na tapczanie siada
kawa
telewizor
nie pali papierosa

Żona wraca z torbami
w ponury dzień
Jan Kowalski
stał się blady
jak zatarty w pamięci sen...

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 9 September 2017, 12:24

    niezwykły obraz, szkoda że ktoś pobazgrał piórem

  • 9 September 2017, 11:18

    Czy to scenariusz kolejnego kiepskiego polskiego filmu?
    Gatunek horror he he