Menu
Gildia Pióra na Patronite

Husaria

Jam jest Husaria i choć by i tysiąc przede mną stanęło,
A ja sam w polu bez Towarzyszy, to nie ustąpię,
Jam jest Husaria, niezłomna odważna,
Dla której tylko kolejna bitwa jest ważna,
Jam jest Husaria, pamiętaj nim przeciwko mnie staniesz,
Bo tylko lament Ci dam i łkanie,
Ma kopia lekka, lecz daleko sięga,
Ma szabla krótka, ale cięcia kąsają,
Mój koń piękny, nie jedna piechota pod nim legła,
Me skrzydła łopoczą i Cię oślepiają,
Więc lepiej zwijaj się z pola, póki jeszcze możesz,
Bo potem nawet Twój Bóg Ci nie pomoże …

13 521 wyświetleń
30 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!