Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Kwiat"

Jak zycie sie zmienia
wraz z nim i ja.
Z malego nasienia
wyrasta kwiat.

Z dziewiczych marzen
poprzez spelnienie,
z blogich lasow
po przebudzenie.

Beztroski wedrownik
Tak cieply ze szronem
Nie wielki czlowieczek,
teskniacy za domem.

W podrozy dumny,
osiagi zdobywa.
Lecz gdy noc nadchodzi
...i samotny bywa.

Z krysztalu usmiech
i z gliny serce.
Nie ufny, wrazliwy -
lecz nie podatny mece.

Wiatrem niesiony
kwiat deliatny ;
Pogromca marzen
na dobro podatny.

14 528 wyświetleń
204 teksty
2 obserwujących
  • Cris

    24 July 2016, 02:04

    ''W podrozy dumny,
    osiagi zdobywa.
    Lecz gdy noc nadchodzi
    ...i samotny bywa.''

    wymowny wiersz.
    :)