Menu
Gildia Pióra na Patronite

Marzenie

Jakże tu głucho jakoś tak
Pusto i mgliście
Gdy wspominam te chwile jak
Byłeś Ty plus Ja i zamaszyście
Marzeniami wymachiwaliśmy
Łatwowiernie pełni złudzeń

Tak inny świat po wielu dniach
Miesiącach i latach zapatrzenia

Nie myślałam nigdy upojona w snach
Że ulękniona i słaba doznam ukojenia
W delikatnym wiatru powiewie i pragnieniu
W wyobraźni zrodzonym
Nie mówiąc jaźni odchodzę z przekąsem
W okamgnieniu, by utonąć
W marzeniu spełnionym.

3875 wyświetleń
82 teksty
5 obserwujących
  • Cris

    27 September 2017, 14:47

    Zatrzymuje.
    Pozdrawiam:)