Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odziani w prawdę...

Jakże często nie mając nic
obiecujemy wszystko
a później
chowamy głowę w piasek
myśląc
że jakoś to będzie…

Czyż nie lepiej
odziać się w nagą prawdę
i nie obiecując niczego
serce przynieść na dłoni
i złożyć w ofierze
na ołtarzu uczuć…

I nie mówić nic
tylko otwierać swoją duszę
krok po kroku
szczerze odkrywając
piękne wnętrze
aż po same perły…

189 977 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • marka

    17 February 2012, 19:01

    Szczere słowa i jasna sytuacja to sprawy najcenniejsze.
    Piękny wiersz i mądre słowa.

  • aloya

    17 February 2012, 13:19

    Cała prawda Gerardzie, pięknie to ująłeś bo w imię miłości oddajemy serce wraz z duszą i powoli odkrywamy ich wartość, nic więcej się nie liczy

  • słoneczniki

    17 February 2012, 13:18

    Czyż nie lepiej
    odziać się w nagą prawdę
    i nie obiecując niczego
    serce przynieść na dłoni
    i złożyć w ofierze
    na ołtarzu uczuć…

    Zabrakło słów...