Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozterką myśli rozedrgane...

Jakże bym chciał wtopić się w ciszę
i widmo zaszłości za sobą zostawić…
Jednak, za dobrze jeszcze ból słyszę
Bym, już urazy mógł ułaskawić…

Wstecz myślą patrząc tylko zgiełk widzę
Czułość się kryje pośród zła odmętów…
Na zawrót sił nie mam, albo się wstydzę
a może dosyć już mam ciągłych zakrętów.

Od jawy już szczerze wolę to, co się śni
Wiec tęskno czekam, do chwili aż zasnę
Może coś tam się jeszcze gdzieś tli
Ale cóż z tego… kiedy ja gasnę…

33 373 wyświetlenia
270 tekstów
400 obserwujących
  • Skarlett222

    2 November 2013, 21:28

    oj tli się tli...

  • Gaia

    12 May 2013, 21:47

    śnię życie czy życie śni mnie
    od wschodu do zachodu słońca
    bezpańskie myśli zataczają krąg
    więc żyję snem a on mną..

    Piękne i poruszające wersy
    :)

  • R.A.K.

    12 May 2013, 19:19

    Ach Papużko... Dziękuję! :)

    Pozdrawiam Serdecznie :)

  • Papużka

    12 May 2013, 18:06

    Ach Raczku... nareszcie jakiś wiersz... Tlij się jak najdłużej, by wreszcie zapłonąć żywym ognie, :)))

  • R.A.K.

    12 May 2013, 15:08

    Dziękuję!:)
    Miłego dzionka:)

  • GONYA

    12 May 2013, 09:07

    ...czysty jak łza...

  • R.A.K.

    11 May 2013, 22:02

    Dziękuje Wam bardzo za piękne komentarze! Jest mi niezmiernie miło :)

    Pozdrawiam Serdecznie i dobrej nocy życzę! :)

  • jamigotka

    11 May 2013, 21:30

    Pełny uczucia, pełny rozterki... Samotny a jednak pełny miłości ..

  • misiek45

    11 May 2013, 21:28

    Piękny wiersz Romku choc ostatnia zwrotka bardzo zasmuca-pozdrawiam serdecznie:)

  • R.A.K.

    11 May 2013, 20:14

    Oj! Dziękuje Xavierze! :)

    Pozdrawiam :)