Menu
Gildia Pióra na Patronite

resztki życia

Jak zastygła lawa u podnóża krateru
Tak we mnie zastygło pragnienie
Nieokreślone
Tej wiosny znowu nie przyszedłeś
Nie utuliłeś
Nie oddałeś nic z siebie
Niemożność ogarnia cały nasz świat

Zatopiona w myślach
z tlącym się jeszcze żarem jak z ogniska
w centrum skamieniałego serca
Czekam jeszcze
na nie naszej ławeczce
Bez przeznaczenia
Nim błękit nieba odbity w moich oczach
Wyblaknie na zawsze
Daruj mi choć jeden pocałunek
Jak tchnienie nowego życia
Nim świat ten zgaśnie dla nas na wieki…

19 402 wyświetlenia
295 tekstów
23 obserwujących
  • Malusia_035

    5 April 2018, 19:42

    Piękne wersy Iwonko ,smutne ale iskierka się tli :)

    Pozdrawiam Ciepło :)

  • 5 April 2018, 01:44

    Piękny tekst.
    Powiem tylko, że... wiosna się dopiero zaczęła... :)
    Dobranoc. :))

  • Adnachiel

    4 April 2018, 10:53

    Dobrze jest móc się wykrwawić z tego, co nas boli.
    Wyrwać z rany ból.
    To nas hartuje i prostuje ścieżki naszego życia.
    Bardzo cenny wiersz.

    Przyjmij proszę moje uściski :)

  • kati75

    4 April 2018, 10:21

    https://www.youtube.com/watch?v=KRMWCa8EvCw z wielgachnym uśmiechem :-))))))

    Video KRMWCa8EvCw