Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zapałki marzeń

Jak wiatru cień, mgła odległa
liść pośród tysiąca drzew.. szept
Cisza otulająca serce anioła, waśni świat
Wśród księżyca, milczący kwiat
Oczy liści, wymalowane cieniem nocy
Z dala od nadziei, ścieżki bez marzeń
Pozorny pokój, bałagan w snach..
Tam za gwiazd blaskiem odfrunąć stąd
Tam gdzie piękny świat..
W ramionach anioła, skryta łza
Promyku zaświeć, choć troszeczkę
może tu odnajdziesz pocieszenie
ducha ukojenie w snach..
Wśród cichych ulic.. milknący szept
Jak wiatru cień, mgła odległa
upadający liść, pośród tysiąca drzew..
Serca listków, wymalowane cieniem nocy
Tam za gwiazd blaskiem..
Tam gdzie piękny świat..
Bałagan, w anielskich snach.

550 wyświetleń
5 tekstów
2 obserwujących
  • M44G

    13 October 2013, 22:55

    Ładnie, ładnie. Miłych snów.