Menu
Gildia Pióra na Patronite

Usłysz.

Jako patrzę na Cię
ma królowo nocy
ujrzysz w mych oczach
mroczne tęsknoty

Świecidła ciemności
gwiazdy promienie
płynące z piekła
gaszące cienie

Jeden promień
kuciem uczuć klinga
jeden promień
myśli zachwyt wstęga

A gdy zamknę gwiazdy
pod snu chmurami
bądź nadzieją słońca
nad mgły górami

Deszcz ulewa smutku
twarzy łzawa trwoga
i słońce czasem spiecze
kropidło uczuć mnoga

Spojrzyj w mą głębię
blisko dna niedola
usłysz moje serce
co z zaświatów woła

81 776 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • Papużka

    13 November 2013, 19:00

    No.

  • scorpion

    13 November 2013, 19:00

    Tylko nie w ucho... Albo dobra, jak masz wybierać, to wolę ucho :D

  • Papużka

    13 November 2013, 18:59

    A kij Ci w ucho. Nie musisz wierzyć.

  • scorpion

    13 November 2013, 18:58

    Ale bajer... Ale dzięki ;] Co mi tam...

  • Papużka

    13 November 2013, 18:58

    Bardzo dobry wiersz Brodaczu. :)

  • scorpion

    13 November 2013, 05:17

    Nie martwię, może to i lepiej... Nie lubię się obnażać uczuciami, chociaż muszę :) Coś każe z wewnątrz.

  • scorpion

    12 November 2013, 22:13

    Póki co przejęłaś się tylko Ty... ;]

  • scorpion

    12 November 2013, 22:04

    W takim razie nigdy się nie dowiem, że jesteś zasłuchana...