Menu
Gildia Pióra na Patronite

Potrzeby sytych i głodnych

Jak na filmie Jarmuscha
gnój i szarzyzna
sklejone gumą do żucia

w tej zardzewiałej misce
święci moczą nogi

niekiedy czuję ich
ciężkie stopy na karku
gdy chcę się podnieść

rzucam datki
a oni z uśmiechem na twarzy
i skupieniem na czole
pozwalają mi wyjść
na zewnątrz
gdzie gra wielka polana
napęczniała cykadami wspomnień

marka
(dodatek)

"Wydmuszki"

Specjalnie dla niej
schodzi Krzysztof z obrazu
a ona w melancholijnej halce
przygotowuje herbatę

Krzysztof odpina jej stanik
i światła aksamit
ogrzewa na ramionach oddechem
a ona wtulona w niego
pulsuje pospiesznie

Wiotczeje w jego ramionach
zmąconym wzrokiem kusi
oplata go nogami w pończochach
prężąc nabrzmiałe piersi dumnie...

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • onejka

    18 August 2014, 22:09

    Masz tyle do powiedzenia, a tutaj marnujesz Swój talent...

  • 17 August 2014, 23:33

    U Ciebie nie można się nudzić.
    Pozdrawiam. :)