Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiosenny wieczór

Jaki piękny wieczór

Taki wiosenny i ciepły

Naprawdę przyjemny

Jest lekko i miło

Że tu stoimy i żyjemy

A tych starych

Co i tak niedomagali

Nie szkoda

A nas niech los łaskawy

Przy życiu zachowa

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
  • RozaR

    7 April 2020, 08:53

    Każdą opinię cenię .
    Wiersz miał za zadanie pokazać nasze słabości i tendencje w rozumowaniu.
    Tracimy empatię w trudnych czasach - marniejemy jako ludzie choć też potrafimy wznieść sie ponad słabości a nie tylko starać się zachować .

    Wiersz jest przewrotny i miał oburzyć co się chyba udało :-)

    Pozdrawiam –serdecznie .

  • kuloodporna

    6 April 2020, 22:07

    Ładne ale nie zgadzam się z .....cytuję...."A tych starych Co i tak niedomagali Nie szkoda".......to bym wymazała i zakończyła tak ....Że tu stoimy i żyjemy ....Bogu dziękujemy.....i codziennie prośmy niech nas wysłucha , przy życiu zachowa aż przyjdzie nasz czas.......bez urazy ......po to są opinie żeby je wstawiać ......;)