Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kwiat

Jakim to cudem jest kwiat?

To ziarenko malutkie , w którym ktoś całą przyszłość rośliny zapisać potrafił.
Te liścienie tak różne od liści , ale bez nich, by koniec się stał
I te listki co dzień większe, zieleńsze i piękne.
Pączek pełen nadziei na przyszłość , co zachwyca swoim skarbem ukrytym.
I nareszcie ten kwiat, co obrazem artyzmu Bożego się stał, pełnym woni, koloru i kunsztu.
Ten kwiat co potrafi uśmiech wywołać, i ten sam co łzy wspomnień wyciśnie.
Taki kwiat co dostaniesz od dziecka, taki który chętnie sam komuś chcesz dać.
Kwiat , ktory powie za ciebie co myślisz i ożywi kolorem twój świat.

Jakim to cudem jest kwiat?

Embipi

4040 wyświetleń
38 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!