Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jakieś motylki, gwiazdy, świece,
Ogień w kominku, kwiaty w wazonie.
Jakieś tęsknoty niepojęte
I takie niecierpliwe dłonie.

Jakaś melodia z cicha dźwięczy,
Gdzieś tam daleko w nocnym mroku.
Jakaś gwiazda, co spadła z nieba
Spełni marzenia pełne uroku.

Jakieś spojrzenie oczu błyszczących
Niczym plejada gwiazd na niebie
I jakiś głos cichutko szepnął:
Moja kochana, to dla ciebie.

Jakaś tęcza tuż po burzy
Swe barwy wkoło rozpościera.
Jakaś postać wychodzi z mroku,
Ze sobą w podróż mnie zabiera.

Aż ze wzruszenia dech zapiera
I więzną w gardle wszystkie słowa.
Nie mogę myśli swych pozbierać,
Czy musi sens mieć ta rozmowa?

/Joanna/

63 514 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    8 May 2010, 00:49

    Dziękuję Jednooki. To nie więcej szczęścia, to tylko drugie dno mojej szuflady. Ale podniosłam już głowę, inaczej nadal byłoby smutno. Pozdrawiam serdecznie.

  • Nutka67

    6 May 2010, 22:33

    Dziękuję Borysie bardzo.

  • Borys

    6 May 2010, 22:10

    Piękny wiersz! ;)

  • Nutka67

    6 May 2010, 17:12

    Bardzo dziękuję, czytam uważnie każdą opinię i naprawdę mnie one bardzo cieszą i inspirują do dalszego pisania.

  • 6 May 2010, 11:32

    mistrzowskie jak zawsze :)

    *"Piszę wiersze i robię do nich oprawę graficzną"
    świetny duet musi z tego wyjść :)