Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nurtujące pytania

Jakie słowo ma dzisiaj wartość?
Czy warto rzucać je na wiatr?
Czy na dystans brać każdy wyraz?
Po co jest to słowo honoru?

Gdy nie pamięta się po upływie nic.
Danej obietnicy, sedna przysięgi.
A ktoś czeka nadaremnie na cud.
Czyżby zadrwił sobie zły los?

Czy to wina ludzkiej natury?
Czy po prostu słowo jest śliskie?
Nie trzyma się na języku w ogóle.
Język traci samokontrolę co gada?

W czym jałowość przewyższa?
Gdzie jest granica prawdy i złudy?
Może ktoś to weźmie na głowę mądrą?
I odpowie na nurtujące pytania.

93 530 wyświetleń
895 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!