Menu
Gildia Pióra na Patronite

Prosty Szyfr

Jaki powód był tej wojny ...
wiara? honor? Bóg? ojczyzna?
Wszyscy oni przecież zabi -
jali w skur imię wysyństwa.

W imię gadów i ich forsy,
którym właśnie o to chodzi
by świat miejscem był najgorszym
w nienawiści, bólu, głodzie ...

Jaki sens ma gra ta cała?
Czemu człowiek gdy zabija
nie pomyśli po co strzela,
czemu źle tak, wina czyja ...

Kto jest winny, że na świecie
źle się dzieje ... my czy oni?
Wielka szkoda, że nie wiecie
co z wami Ma robią soni.

71 028 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!