Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rezerwacja

Teksty z obrazami - Rezerwacja - exsilentio
Rezerwacja - exsilentio

Jaki będzie mój ostatni wiersz?
Co zasunie kotary
W teatrze smutnym i starym?
Pochodnia? Fotel bujany? Słony deszcz?

Wspomnień pełnych słońca stosy,
Drzazg i ran całe fury,
Dusza z ogromną dziurą…
Co przed zamknięciem zdąży ad vocem?

Mój cień śmieje się pod nosem,
Choć barwy ma ponure.
On zna słowo, które
"Koniec pociągu" wywiesi nad losem.

Już nie liczę dni.
W ciszy ruin świata Fantazjany
Szepczę bezgłośnie:
Ty.

Quid Quidem

41 485 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!