Menu
Gildia Pióra na Patronite

w wierze

Jak długo można żyć w nadziei,
być ślepym na rzeczywistość,
stąpając między tym co jest prawdą,
a być może urojoną jawą?
Wyostrzam zmysły
lecz jeden próbuję powstrzymać,
nie chcę widzieć krzywdzącej prawdy,
więc karmię wciąż nadzieję i tęsknotę,
wierząc w to,
że kiedyś się spełni.

4372 wyświetlenia
56 tekstów
2 obserwujących
  • RozaR

    14 August 2016, 19:54

    To zjawisko powszechne i dotyka nie tylko uczuć .