Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ahh ta młodzieży

Jak co pokolenie
Młodzi się zbuntowali
Nie będziemy jak niegdyś rodzice
Nie zbuntuntujemy się

Na ustach
Kto ty jesteś Polak mały
Nikt nie chce być wielkim
Człowiekiem

Nikt nie powie ci
Kim jesteś
Póki nie pokażesz
Środkowego palca

Nigdy nie dowiesz się
Że masz twardą pięść
I że możesz zadać ból
Póki nie poczujesz krwi

Póki jesteś młody
Masz lekcje za darmo
Lecz gdy minie nauki czas
Wiedza ta dużo kosztuje

"Kto za młodu buntownikiem nie był
Na starość będzie kim ?
- będzie świnią "
Fragment piosenki " Wszyscy ludzie i ja "

103 442 wyświetlenia
1204 teksty
141 obserwujących
  • 31 October 2018, 21:56

    Na wszystko jest czas, nauka potem nie mieści się w głowie... ;)
    Miłego wieczoru. :))

  • onejka

    31 October 2018, 12:28

    no masz ! jak miło się porobiło hehe :)

  • szpiek

    31 October 2018, 10:08

    Przypomniało mi się że "nie" czasem dużo zmienia i masz więc pół racji :)

  • szpiek

    31 October 2018, 10:02

    Na języku polskim to ja się nie znam, ale wydaje mi się że jest ok

  • onejka

    31 October 2018, 09:28

    To tak specjalnie, bez deklinacji ?
    jakoś wolałabym środkowego palca... a potem , póki nie poczujesz krwi...
    A poza moimi osobistymi "przyczepkami" dobrze, że się buntowałam i jeszcze trochę buntuję...może świnią nie zostanę. Przecież jej nie jadam ?! he he ;)