Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Jakbym Cię znała..."

Jakbym Cię znała...
Od zeszłego lata kwitnącego jesienią
Jakbym Cię znała... tak
Jak Ty znasz Siebie samego

Jakbym Cię znała... tak
Jak trzcinę szumiącą wśród traw
Opowiadałeś historię miłosną
Przecież było to wiosną

Tymczasem gubię kartki kalendarza
Zima w moje serce się wkrada
Zapominam o tamtej wiośnie
Szron za oknem, który lubisz

Zimę chyba najbardziej lubisz
Lubisz topić płatki śniegu jesiennego
Jak przystało na chłopaka zimowego
Tego chłopaka - jesień kochającego

Jakbyś mnie znał z tamtego roku
Jesienną dziewczynę spotkaną o zmroku
Wśród czerwonych dywanów liści
Nasz sen o Miłości się ziścił?

02.09.2020
08:00

281 864 wyświetlenia
2734 teksty
35 obserwujących
  • kati75

    2 September 2020, 19:43

    No Czekoladowa Pani 😉poproszę jeszcze takie wiersze😉😁🌻miłego wieczoru ✨