Menu
Gildia Pióra na Patronite

(nie)pojęte

jakaś niepojętość mieszka
we mnie

obok twoich ramion
ciasna doczesność
domaga się
wieczności

zwiedzasz mnie jak galerię
obrazów bez wad

za oknem uczuć
perłowy zmierzch
budzi zaspany ranek
łagodnym przymusem

znowu
przechodzę przez wczoraj

zostaję tam
gdzie twoje usta

i końcówki moich włosów
rozrzucone na białej pościeli...

_________________________

...z pierwszego tomiku " nie moje konwalie " ;)

78 380 wyświetleń
347 tekstów
254 obserwujących
  • belzebub

    1 November 2012, 01:30

    Zatrzymuję wzrok na każdym wersie na dłużej. Okiem wyobraźni szkicuję portret tego, co niepojęte. Piękny w swoim obrazie wiersz.

    Pozdrawiam.

  • Adamo85

    31 October 2012, 23:56

    Ja dostanę gratis, chyba ?

    ;)

  • annak

    30 October 2012, 23:01

    Aniu piękny :) Gratuluję tomiku i proszę na priv o namiary gdzie mogę go kupić :)))

  • Efemeryda60

    30 October 2012, 01:52

    Ja sobie pozwoliłam zainspirować się twoimi wersami Aniu, czyli troszkę poprzerabiałam, ale głośno o tym piszę, i jako kopia nie będę przepraszać oryginału ;)

    A ona tylko
    pochyla się lekko
    nad słowem

    kreśli znaki
    płaszczyznom
    ramy
    zakłada duszy

    otwiera okna dla
    szeptu
    i serca nie chce
    rozumem spowiadać

    naturę zakłada
    na drugą stronę

    i konwalie
    zrywa o świcie
    nie sobie

    ;)

  • IceCherry

    28 October 2012, 19:54

    Uwielbiam te twoje Aniu niepojęte i pojęte strofy, piękny wiersz..

    Konwaliowe gratulacje za tomik ;)

  • Voyage

    28 October 2012, 11:30

    hehe..dopóki ktoś kopiarki nie włączy..;))

    Andzia, piękny wiersz, jak zawsze , no i TWÓJ..;))

    no..i te końcówki włosów..i ta pościel...ehhh..i te konwalie..;))

  • słoneczniki

    27 October 2012, 21:26

    Piękny wiersz

    "zwiedzasz mnie jak galerię
    obrazów bez wad"

    "zostaję tam
    gdzie twoje usta"

    niesamowicie emocjonalne wersy....

  • 27 October 2012, 21:08

    Piękne, zresztą jak wszystkie twoje wiersze Aniu :)