Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie potrafię!

Jaka szkoda, że nie piszę
wierszy o miłości!
wzruszałabym przeżyciami
wzniosłymi parafrazami
opisami obiektu miłości,
chwilami namiętności,
zwątpień w jej naturę,
bólem odchodzenia
takim na niby, by cieszyć się
powrotami ponownej
bliskości
i takiego na zawsze
nieodwołalnego.
Ale ja tego nie potrafię!
czy słów mi brakuje?
pamięć zawiodła?
rumieniec wstrzymuje?
Nie!
skarb rozmieniać
na drobne?
ja tego nie potrafię!
jaka szkoda ...

18.07.2021

18 842 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących
  • Victoria Angel

    26 April 2022, 12:45

    O miłości trzeba pisać odważnie w wierszach. Nie każdy potrafi tak, bo taka poezja pisana jest pod wpływem uczuć i emocji.

    od Wagarowiczka, Ceti1, Fergus
  • kati75

    26 April 2022, 11:56

    Widocznie w innej dziedzinie się spełniasz bardziej,pisać można nie tylko o miłości.Pozdrawiam🌞