Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jaka jest cena nieśmiertelności?
Życia wiecznego w sercach gatunku ludzkiego?

Dążymy do doskonałości,
Zapominając o tym co ludzkie.

Współczucie i wiara.
Miłość i nadzieja.
Człowieczeństwo.

I powiadam Ci przyjacielu,
Jeśli o tym zapomnisz choć nieśmiertelny,
Nie będziesz wielki w sercach ludzkich.

Być i istnieć.
Słowa podobne,
a tak różne znaczenie.

5589 wyświetleń
65 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!