Menu
Gildia Pióra na Patronite

OCTOBER

Jak ziemia potrzebuje ogrodnika,
Żeby ją szpadlem odwrócił w październiku
Do góry korzeniami chwasty ,
A wcześniej wyrwał z niej
Korzenie marchwi i pietruszki,
Zostawiając do grudnia
Korzeń brukwi,
Tak kobieta
W dzień rocznicy, a choćby
Bitwy pod Lenino,
Potrzebuje poczuć na sobie,
A choćby i sto kilogramów mężczyzny,
Jednocześnie czując go w sobie
I jeszcze niech z jego dłoni
Falują jej piersi
Oraz niech w niej zostawi
Kilkaset milionów szans,
Na nowe równie cudne życie.

297 709 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!