Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie trać humoru jak niebo...

Jak widzisz... to niebo jest smutne.
W kołdrę z chmur się wtulało.
Nie racząc nas pięknem błękitu
z tęsknoty za latem... płakało.

Choć deszczem Cię jesień dziś wita
spraw sobie... parasol tęczowy.
Niech dzień choć jest szarobury
znów stanie się... kolorowy.

I zagraj... nie w klasy. W kałuże.
Jesienią się ciesz chociaż pada.
Nie ważne że... częściej od lata
kaptury na głowy nam wkłada.

Kaloszom... nie żałuj kąpieli.
Przejdź środkiem kałuży pośpiesznie.
Cóż z tego że będziesz mokra niech
będzie nie sucho a... śmiesznie.

55 160 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • Gunia76

    20 September 2013, 08:10

    Bardzo na czasie utwór... chciałabym umieć cieszyć się deszczem..

  • Queyk

    16 September 2013, 12:46

    jesienny deszcz, spłukuje resztki lata :D

  • słoneczniki

    14 September 2013, 09:09

    Świetny

  • Seneka 18

    13 September 2013, 18:32

    Deszcz jest piękny... popatrz na krople z bliska... czyż nie są magiczne... :).
    Często biegam z żoną w deszczu... sprawdzamy ile jeszcze mamy w sobie z dziecka :) a i gapiów mniej, więc możemy sobie pozwolić na więcej swobody :)

  • misiek45

    13 September 2013, 18:29

    Ale fajowy wiersz Agnieszko taki na deszczową znaczy się na radosną nutkę-pozdrowionka i uśmiech na niepogodę zostawiam :)

  • wolnaenergia

    13 September 2013, 10:35

    Każdy z nas doświadcza,
    te deszczowe humory.
    Twój wiersz jest jak motto.
    W jesienne wieczory.

    Pozdrawiam.

  • onejka

    12 September 2013, 22:29

    Pogodny wiersz pod chmurką :)
    Cenię pogodę ducha, która spotykam w Twoich wierszach :)

  • krysta

    12 September 2013, 22:21

    ...i uśmiechnęłaś mnie :) ładny wiersz :)
    Pozdrawiam :)

  • luterin

    12 September 2013, 22:19

    Lubię Cię czytać.
    Nadajesz swoim wierszom szczególnego klimatu.
    :)