Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak wam towarzysze

Jak wam towarzysze

W wolnej Polsce się żyje

Mleko nie za drogie

Czy emerytury przyzwoite

Czy policja prześladuje

Partia spokój daje

Czy na was ktoś donosi

A może podsłuchuje

Dlaczego

Na ulicach pyszczycie

Nikt was nie rozlicza

Ni palcem wskazuje

Że byliście jak zdrajcy

Rataje z kijem

Że za mordy żeście

Naród trzymali

Pałami tłukli

Żeby was się bali

Jak wam towarzysze

W wolnej Polsce

Jak w oczy

Nasze patrzycie

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
  • RozaR

    4 April 2019, 20:24

    A - ciekawe w jaką melodię ?

  • fyrfle

    3 April 2019, 12:26

    Fiszka.