Menu
Gildia Pióra na Patronite

W skrzydłach nocy

Jak w kropelkach rosy
księżyc rzęsą karmi usta
tuląc oddech ciepłej nocy
w skrzydłach haftu nieba

W knocie jawy snu kołyski
obok płatków w szumie liści
dni skradzionych w sen poduszki
idę boso ...
uniesiony dźwiękiem serca.

10 318 wyświetleń
95 tekstów
3 obserwujących
  • 22 June 2014, 12:30

    Piękna wędrówka. Ładnie "haftujesz" słowem.Pozdrawiam.