Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 28 September 2021

na sześćdziesiąte urodziny

jak to jest rodzić się po śmierci
tu łatwo o nadinterpretację
przykładowo w ogrodzie róża
urasta dziś wyżej niż kiedykolwiek
wcześniej
ponoć do ciebie - wyciągnij białe ręce

tutaj twoja sześćdziesiąta jesień
przylgnęła do ścian bluszczem:
kłębią się włosy oderwane suche
zmiecione różewiczowską miotłą
"matka odchodzi" napisał i cóż więcej dla niego
i dla mnie
tato: ojcowie umierają
ale jak długo trzeba się rodzić
w swoim ciele raz jeszcze
aby pozostać twoim dzieckiem
nie wiem -

28 887 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    27 September 2021, 22:18

    Dzisiaj tata ma urodziny, dziękuję.

    od yestem i Naja
  • Kamil Borkowski

    27 September 2021, 19:22

    dobry wieczór, to ja dziękuję