Menu
Gildia Pióra na Patronite

iskierka...

jak śpiewać o Miłości gdy wiara w nią tak słaba...
jak grać na jej strunach gdy dźwięków nie słychać...
jak pamiętać dotyk rąk Twoich gdy ciepła ich już nie czuję...
czy ogień wzniecony, podsycany spojrzeniem nazywać jej imieniem?
czy sen spokojny, opartej na mym ramieniu głowy, posądzać o miłość?

Nie - to nie to, co chcę usłyszeć!

chcę słyszeć we śnie Twoim dźwięk swego imienia...
chcę w spojrzeniu odbicie swoich oczu zobaczyć...
chcę wiedzieć, że nim oddech swój spowolnisz o moim pomyślisz...
chcę wiedzieć, że Ty chcesz,
że pragniesz...
że tęsknota wieczór na Twoje czoło nasuwa,
że dłoń, która trzyma głosu mego cień, ogrzewa się na myśl o jego brzmieniu
chcę wreszcie uwierzyć!

każdy dzień swój i nocy mgłę
proszę byś pijana pocałunkami, jęk swój już słyszany dała
chcę byś była...
była i ... była - zanim fale uniosą Cię w ciszę

czy przekonasz, nie wiem
...
zbyt długo wątpię

4925 wyświetleń
30 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!