Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bezsen

Jak snuć marzenia
to cicho tak
by zagłuszył je wiatr
by nie kusić losu
co lubi sadzać między czarne wrony
białe kruki

i marzyć ukradkiem
by ktoś przypadkiem
nie zorientował się o co chodzi
bo wtedy już tylko wariata strugać
potykać się o obierki
mówić że to kłody
zawsze coś za swoją niezdarność rugać

nie kupisz łóżka ni snu za marzenia
ale nie daj sobie wmówić
że nie ma tu miejsca na magię
zamknij więc oczy i udawaj że śpisz
gdy pogrążony w letargu świat
zanuci rozczarowującą kołysankę.

993 wyświetlenia
5 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!