Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Piękne słowa~~


Jak się odnaleć w tym
Co w słowach jest prawdziwe
Gdy kłamstwo karmi dzień
Dostrzec co niemożliwe

Czytać między wierszami
By znaleźć słów przyczynę
Zachować te co ważne
Co zdobią dnia rutynę

Nie chować w zakamarki
Bo nie są one po to
Lecz by się móc zachwycać
I ufać im z ochotą

Słów takich są tysiące
I dobrze że je znamy
Bo świetnym są przekazem
Gdy my ich używamy.

109 505 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • AsiKa

    21 October 2013, 00:29

    Agusiu
    Piękne słowa w wierszu, poskładane i sercem pisane... słów jest tysiące
    i gwiazdy na niebie w nocy lśniące
    ale poetka tak jak Ty
    jest jedna na szczęście mi. :)
    pozdrawiam

  • misiek45

    14 October 2013, 23:52

    Aniu Krysiu Bogdanie dziękuję Wam za poświęcony czas oraz wszystkim za odwiedziny i zeszyty :) Dobranoc:)

  • krysta

    14 October 2013, 12:24

    "Piękne słowa''
    Pozdrawiam Agnieszko :)