Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak sen...

...
Jak sen...
dzień chwile pejzażem wymyśla
maluje iluzje kolorem
jak ziarnka piasku
przesypuje się w myślach
gubi szeptem odłamki wieczoru...

przechadzasz się...
i trwonisz ciszę
morska bryza kradnie mi Ciebie
roztrwania oddech
lekkim dotykiem
kroplami wody...
błękitu niebem...

i znikasz za horyzontem
pod powiekami Twój obraz zamglony zostaje
wołam Ciebie bezgłośnie
nieśpiesznie...
uśmiechem
szumem traw
dróg rozstajem...

wracasz nagle ciepłym deszczem
dotykasz zmysłami nagich ramion
spadasz na mnie codziennym szczęściem...
oddechem...
oczekiwaniem...
uczuć kroplami...
wyzwaniem...
Anita Steciuk

https://m.facebook.com/anioldeszczu/

15 420 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!