Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc

Jak promień Księżyca
co z nocy życia
przenika przez śmierci drzwi
Jak morze wzburzone
gdy wicher dmie.
Jak szum fali sunącej
słyszałam westchnienie
przeczucie dnia
pośród Hades-owej nocy
Stłumione tajemnice
pełne zdumienia
to wołanie Szeolu
by otulić wspomnienia
zamknij oczy
i śnij o księżycowej nocy
z dawien dawna pogardzanej
w uśpieniu zapomnianej ,
na kącikach ust zakwitł
uśmiech pełen
spłoszonych obaw
o jutro i dziś
by dalej iść
w zawiei życia i bycia
bo zawsze
jest ta nie pewność ...

http://www.youtube.com/watch?v=KY6MNUnavMA

52 539 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
  • Sol 8

    2 August 2012, 18:09

    :)) Dziękuje ...

  • Sol 8

    29 July 2012, 01:15

    Dziękuje ... pozdrawiam ciepło :))

  • Sokrates

    28 July 2012, 23:48

    Każdy dzień, każda chwila, każda minuta to nasza niepewność, być może to nasz ostatni oddech.
    Piękne słowa.
    Pozdrawiam.