Menu
Gildia Pióra na Patronite

Berek...

Jak pokonać strach przed Tobą?
Jak uchronić się ? Gdzie skryć.?
Mieć świadomość bezsilności
kiedy człowiek... pragnie żyć.

Siejesz pustkę w sercach ludzi
jakbyś zyski z tego miała
że... oddajesz Bogu dusze
sobie resztę. Martwe ciała.

Czuję gorycz mam pretensje
bo pokonać Cię to... sztuka.
Człowiek chciałby mieć nadzieję
Ciebie jednak... nie oszuka.

Nie oszczędzasz. Choć prosimy
nie zabieraj dobrych ludzi.
Ty się wolisz bawić w berka.
Segregacja panią... nudzi?

55 170 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • Seneka 18

    24 October 2014, 17:55

    Oj Agnieszko, każdy ma swoje niebo, które jest naszym wspólnym niebem... wierzę, że kiedyś wszyscy się spotkamy... Ty, ja i Ci, którzy odeszli... nawet zwierzaki... wierzę...

  • agniecha1383

    17 September 2014, 02:10

    Dziękuję za komentarze pod tekstem jak i pozdrowienia... odwzajemniam:)

  • 15 September 2014, 22:14

    Fajny tekst.
    Pozdrawiam. :)

  • dana1596

    15 September 2014, 18:39

    niezbyt pociągający ten berek, ale na każdego w nim padnie, tu nie my wybieramy.
    Piękny i refleksyjny wiersz.
    ozdrawiam Agnieszko:)

  • zapach_bzu

    15 September 2014, 13:23

    Kolejny wspaniały wiersz.
    Pozdrawiam.

  • RozaR

    15 September 2014, 12:48

    No właśnie nie segreguje ale i nie przekupna. Demokratyczna jak kombajn - kosi wszystkich którym czas.

  • misiek45

    15 September 2014, 09:04

    Oj tak..bawi się w berka Aguś ..mądrze to ujęłaś w wierszu..
    pozdrawiam milutko na dzień dobry :)