Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Pejzaże przeszłości "

Jak pachną pejzaże przeszłości?
Cukrową watą dziecięcych dni
Gorzką czekoladą z pomarańczą
Piknikiem z pełnym koszykiem
Łąkami usłanymi chabrami i makami
Jesiennymi dywanami z liści
Białym pyłem lecącym z nieba
Pejzaże rozmywają się powoli
A ja chcę zapamiętać je
Jednak czas pamięć goni
Ona w pędzie zapomina
Przeszłość była - naiwna
Dziewczyna z tamtych dni
Zgubiła kapelusz pełen marzeń
Płótno blednie z każdym dniem
Przeszłość odchodzi w cień
A ja...i Ona jest(eśmy)w swoim teraz
Niebo kolorami tęczy malujeMy
Czy czegoś żałujemy?
Nie...wszystko ma swój kres
Przeszłość, która kształtowała Je - też.

30.06.2021
19:37

281 677 wyświetleń
2733 teksty
35 obserwujących
  • 30 June 2021, 19:44

    Lubię bardzo robić bukiety z traw. Właściwie to lubiłem. Ale zawsze mnie urzekają chabry w połączeniu z czerwienią maków.
    Świetny wiersz. Jest w nim prawda.🙂