Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nurtuje i spokoju nie daje...

Jak nasycić się, a nie przejeść,
tą miłością Twoją do mnie?
Głód silniejszy ode mnie wznieca,
wciąż pożar i apetyt jak balon rośnie!

Nie można się nasycić miłością
ani nią przejeść, gdy się łaknie
cały czas bez przerwy pragnąc...
Coraz bardziej i coraz mocniej!

Serce nie da się nakarmić
na zapas, pragnie być kochane
i chce nieustannie kochać.
Bez miłości życie jest puste.

Niespełnione pragnienia
spocząć na laurach nie dają.
Na pokładzie niejeden sztorm,
niejedna wojna wytyczne do ocalenia.

W miłości nie ma nigdy spokoju.
Na maxa wytęża się serce i umysł.
Toczą się boje kto ma rację?
A kto kłamie w żywe oczy?

Miłość to nieustanny proces.
Miłość to misterna praca.
Pielęgnacja w ogrodzie
miłości od świtu do nocy.

93 717 wyświetleń
899 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!