Menu
Gildia Pióra na Patronite

Twoja i moja kraina

Jak namalować miłość?
Purpurą mienią się dłonie.
Maluję więc nimi serca.
To moje a to jest twoje.

Jak namalować nadzieje?
Zielona trawa i drzewa?
A może tęcza na niebie?
Cóż z tęczy gdy ciebie nie ma?

Jak namalować tęsknotę?
Kropelki smutku na twarzy.
Opary mgieł zapomnienia
o tym co już się nie zdarzy.

Pomieszam wszystkie kolory.
Nałożę farbę na dłonie
i namaluje niebo.
To miejsce twoje i moje.

1558 wyświetleń
39 tekstów
9 obserwujących
  • Arabella

    23 March 2014, 14:02

    Niebo jest we wszystkich kolorach. Powiedziałabym nawet, że samo niebo jest kolorem.
    Jakim? Zależy to tylko od pory roku, dnia, czy też perspektywy ;)

  • EsAmo

    23 March 2014, 13:32

    Uroczy wiersz. "Pomieszam wszystkie kolory, nałożę farbę na dłonie i namaluje niebo." - niebo z wszystkimi kolorami? Sprytnie.

  • Coniglietta

    29 March 2013, 18:33

    śliczny wiersz,
    pozdrawiam :)

  • Pechowa_

    29 March 2013, 14:49

    Piękny wiersz! :)