Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak myślisz…
czy życie wciąż plącząc me myśli
wyryte z życiowych doświadczeń
ukaże jeszcze oczy
pełne dobrych odpowiedzi

Czy gdy spotkamy
na drodze
lukę dla puzzli z przeszłości
wciąż
wypełnimy kontury przyszłości
ciepłym kolorem

A gdy już czas przyjdzie
zaznaczyć swe ramy
łza drążąca zmarszczki
palić nie będzie
poszarganego przez los
sumienia

49 607 wyświetleń
440 tekstów
161 obserwujących
  • słoneczniki

    13 June 2015, 13:45

    No nie... ja z tych upartych ;)

  • fyrfle

    13 June 2015, 13:06

    Ty może Lwem jesteś?

  • słoneczniki

    10 June 2015, 20:42

    Ewo - dziękuję ;)
    Dorotko ;*

  • ewelli

    10 June 2015, 19:37

    Ale fajny wiersz .Pozdrawiam

  • słoneczniki

    10 June 2015, 16:07

    Dziękuję Wam ślicznie za te słowa;)
    fyrfle ja wprost kocham słoneczniki :)))

  • fyrfle

    10 June 2015, 12:27

    Myślę, że słoneczniki są pięknem, wyzwalają tylko piękno i kochanie, ja to już wiem, a Ty?

  • mill

    10 June 2015, 10:53

    ....piękny wiersz.....

  • krysta

    10 June 2015, 10:21

    pięknie zapisany, poruszający wiersz...
    pozdrawiam :)

  • nicola-57

    10 June 2015, 09:52

    ten wiersz traktuję jak ważne zaproszenie i jak drogowskaz...,
    jak słowo na każdy dzień życia...
    Joasiu, serdeczności szczególne :)

  • słoneczniki

    10 June 2015, 09:46

    Dziękuję życząc miłego dnia ;)