Menu
Gildia Pióra na Patronite

Takie jest życie!

Jak można oswoić się
z tym, z czym oswoić się
nie da?
to straszna sprzeczność
a jednak!
czy tak nie żyjemy?
oswojony komunikat
- ostrzelali, spalili, zabili-
czy to nie straszne?
ale, my przecież żyjemy!
śmiejemy się, żartujemy,
martwimy się
co sobie kupimy?
gdzie pojedziemy?
boli ta sprzeczność,
takie jest właśnie życie
pełne sprzeczności!

18 853 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących
  • Odys syn Laertesa

    21 March 2022, 10:05

    Tak właśnie... Nie warto robić "święta" z byle czego, ani też ciągle chodzić "strutym".
    (Koh 3, 1-17)

  • Anna S.

    21 March 2022, 09:26

    Myślę tak samo.

    od Eneida