Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cisza

jak można określić pustkę
która rozdziera me serce

myśli mam chaotyczne
czepiam się wspomnień okruchów

dobre chwile przywołuję w pamięci
zamknięte oczy szukają obrazu

cisza
ona wyzwala słowa miłe uszom

topnieje chłód serca
rozsądek usypia

trwam w błogim nastroju
nierealnych marzeń

wyobraźnia przenosi mnie
w najpiękniejsze zakątki życia

tylko tyle mogę sobie ofiarować
marzenia które nigdy się nie spełnią

---------------------------------------------------
( z cyklu - wspomnienia - 1996 rok )

31 410 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!